Fjelby "Port"

I 2016 prøvede vi at fremstille en portvinslignende hedvin, hvor vi tog udgangspunkt i en færdiggæret rødvin fra 2014. 

Forskellen i fremstillingen af denne hedvin sammenlignet med de portogisiske portvine er, at vinen er færdiggæret og derfor har en højere acl.-% men næsten ingen restsukker. 

Vinen tilføres sukker, gerne rørsukker, og en smagløs alcohol i et forhold, der vil give hedvinen en alc.-% på 20.

Fremstillingen startes i en vinballon og efter et stykke tid, når alt sukker er helt opløst og de 3 ingredienser er godt integreret, hældes blandingen på et egetræsfad, hvor det lagrer indtil blandingen har optaget så meget smag fra fadet, som man nu synes om, gerne 1 - 3 år. Herefter overføres vinen igen til en vinballon, hvor den skal blive indtil den er helt rund og ikke længere "sprittet" - gerne i 5 - 7 år.