Fra klase til flaske ...
Når druerne er modne til høst, normalt i løbet af september- oktober måned, afstilkes druerne i vineriet og gæringsprocessen forberedes.
Nu starter en travl periode i vineriet med behandling af mosten, der for de blå druers vedkommende gæres i en periode på skallerne og derefter hældes mosten fra skallerne og fortsætter gæringen alene på mosten.
El del af de blå druer bruges til rosévin. De afstilkede druer står i en timestid i beholdere med skalkontakt, for at give mosten den rigtige farve, inden den sættes til gæring ved ca. 20 grader.
De grønne druer til hvidvin presses og mosten sættes straks til gæring.
I 2018 prøvede vi for 1. gang at lave orangevin på grønne druer, der ligesom rødvin gæres på skallerne. Vinen får en flot orange farve og nogle af de samme egenskaber som rødvin og med et større gemmepotentiale end hvidvin gæret uden skaller.
Seneste kommentarer
Mojn Simon. Alle kan melde sig ind i FDV, så der er ikke nogle betingelser. Du kan bruge dette link: https://vinavl.dk/bliv-medlem/
Kontingentet er kr. 480,- årligt. VH Jørn
Mojn Jan !
Jeg ville bare høre dig om, hvad der skal til for at blive medlem af FDV ?
Hej Dot - vi har selv brugt filtrerede bær ovenpå f.eks. en nøddebund eller marengsbund men hvis der ikke har været sukker i sammen med bærrene, skal der nok blandes lidt i og toppes med is/flødeskum.
Jeg satte friske solbær og vodka over i juli, nu skal jeg filtrere og smage til. MEN jeg mangler en god opskrift til noget, jeg kan bruge bærrene til. Alm. marmeladeopskrift du'r ikke pgr.af vodka!