Fra klase til flaske ...

Druer køres gennem afstilker.

Når druerne er modne til høst, normalt i løbet af september- oktober måned, afstilkes druerne i vineriet og gæringsprocessen forberedes.

Nu starter en travl periode i vineriet med behandling af mosten, der for de blå druers vedkommende gæres i en periode på skallerne og derefter hældes mosten fra skallerne og fortsætter gæringen alene på mosten.

El del af de blå druer bruges til rosévin. De afstilkede druer står i en timestid i beholdere med skalkontakt, for at give mosten den rigtige farve, inden den sættes til gæring ved ca. 20 grader.

De grønne druer til hvidvin presses og mosten sættes straks til gæring.

I 2018 prøvede vi for 1. gang at lave orangevin på grønne druer, der ligesom rødvin gæres på skallerne. Vinen får en flot orange farve og nogle af de samme egenskaber som rødvin og med et større gemmepotentiale end hvidvin gæret uden skaller.