Høsten 2022 - Solaris

Høsten i 2022 blev en af de bedste i vingårdens historie.
Efter en meget solrig og varm sommer, startede høsten den sidste weekend i september med Solaris. Udbyttet fra de 130 stokke blev 535 kg fint modnede druer og heraf 225 liter most til gæring.

Stort udbytte af Rondo m.fl.

Den 8. oktober blev den helt store høstdag i 2022.
Den samlede høst denne dag blev på over 800 kg.
Den fine sommer var godt for Rondo druerne, der gav et meget flot udbytte med ca. 3,5 kg druer pr. vinstok.
Kvaliteten var god og derfor blev det besluttet at prøve at lave en rødvin med et blend af Rondo og Bolero i forholdet 60/40. Ud over rødvinen blev der denne dag sat både rosé-, orange- og hvidvin til gæring.

Leon Millot som rosinen i pølseenden!

Den sene Leon Millot var den sidste drue, der blev høstet sent i oktober måned.
Druerne var fine og blev igen i år presset på den gamle og effektive trædemetode for at undgå det store rengørings-arbejde af maskinerne. Det blev til en lille portion most af høj kvalitet til rødvin.

Seneste kommentarer

24.02 | 19:26

Mojn Simon. Alle kan melde sig ind i FDV, så der er ikke nogle betingelser. Du kan bruge dette link: https://vinavl.dk/bliv-medlem/
Kontingentet er kr. 480,- årligt. VH Jørn

24.02 | 13:46

Mojn Jan !
Jeg ville bare høre dig om, hvad der skal til for at blive medlem af FDV ?

15.11 | 15:02

Hej Dot - vi har selv brugt filtrerede bær ovenpå f.eks. en nøddebund eller marengsbund men hvis der ikke har været sukker i sammen med bærrene, skal der nok blandes lidt i og toppes med is/flødeskum.

14.11 | 08:30

Jeg satte friske solbær og vodka over i juli, nu skal jeg filtrere og smage til. MEN jeg mangler en god opskrift til noget, jeg kan bruge bærrene til. Alm. marmeladeopskrift du'r ikke pgr.af vodka!

Del siden