Valg af "krydderurter"

Pors

Der fremstilles følgende traditionelle kryddersnapse:

Dild - kan laves af friske skud og/eller kombineres med frøstanden senere på året.

Hasselnød - skal plukkes mens nødderne er grønne.

Hvidtjørn - plukkes når den blomstrer.

Hyldeblomst - plukkes lige når blomsten springer ud.

Løvstikke - friske skud kan bruges hele sæsonen fra maj - september.

Mysken (Skovmærke) - pluk de helt friske skud i april/maj og igen nye skud i løbet af august måned.

Porse - i maj plukkes de første rakler (jomfruporse) og blade/kviste resten af sæsonen.

Valnød - plukkes fra sidst i juli til først i august (inden nødden bliver hård).

Søde bærsnapse (Likør):

Brombær - helst vilde bær fra et naturkrat (bedst smag).

Havtorn - plukkes inden bærrene bliver melede.

Hindbær - plukkes når de er modne.

Jordbær/Rabarber - 2/3 jordbær og 1/3 vinrabarber.

Paradisæble - skal plukkes når kernerne er begyndt at blive brune.

Slåen - plukkes når de er modne (inden fuglene tager dem - behøver ikke frost)