Valg af "krydderurter"
Der fremstilles følgende kryddersnapse:
Dild - kan laves af friske skud og/eller kombineres med frøstanden senere på året.
Hasselnød - skal plukkes mens nødderne er grønne.
Hvidtjørn - plukkes når den blomstrer.
Hyldeblomst - plukkes lige når blomsten springer ud.
Løvstikke - friske skud kan bruges hele sæsonen fra maj - september.
Mysken
(Skovmærke) - pluk de helt friske skud i april/maj og igen nye skud i løbet af august måned.
Porse - i maj plukkes de første rakler (jomfruporse) og blade/kviste resten af sæsonen.
Valnød - plukkes fra sidst i juli til først i august (inden nødden bliver hård).
Søde bærsnapse (Likør):
Brombær - helst vilde bær fra et naturkrat (bedst smag).
Havtorn - plukkes inden bærrene bliver melede.
Hindbær - plukkes når de er modne.
Jordbær/Rabarber - 2/3 jordbær og 1/3 vinrabarber.
Paradisæble - skal plukkes når kernerne er begyndt at blive brune.
Slåen - plukkes når de er modne (inden fuglene tager dem - behøver ikke frost)
Erik Broholm
Rigtig lærerig side.. og gode opskrifter....
hilsen . www.erikbroholm.dk